Anbefalinger fra arrangørene

Bak turen står en samarbeidsgruppe som jobber for å synliggjøre Spanias nylige og betydningsfulle fortid. Vi består av representanter fra Rogaland Elektromontørforening, EL & IT Forbundet, Handel og Kontor, avdeling Oslo – Akershus og Kulturutvalget i LO i Oslo, her er våre innspill på hvorfor denne turen er noe for deg.

BJØRG SPILLUM
Leder av kulturutvalget LO i Oslo

En sjelden sjanse.

Denne turen gir en sjelden sjanse til å få innblikk i hvordan fascismen har preget det spanske samfunnet siden borgerkrigen 1936-1939, også etter general Francos død i 1975. Vi får blant annet møte de som graver ut levninger av fagforeningskamerater i Francos massegraver og dagens fagforeningsaktivister som slåss mot neo-liberalismen og arven etter Franco. De trenger vår støtte og turen vil skje i solidaritetens navn.

 

ØIVIND WALLENTINSEN
Leder av Rogaland Elektromontørforening

Håper at fagforeninger og tillitsvalgte vil prioritere denne studieturen

c3b8yvind-1.jpgInnholdet i denne studieturen mener jeg er veldig interessant og håper at fagforeninger/klubber og tillitsvalgte vil prioritere denne studieturen. Bakgrunnen for mitt engasjement er internasjonal solidaritet. Fagforeninga har støttet arbeidet for å belyse Franco-fascismens overgrep mot egen befolkning og pårørende som leter etter familiemedlemmer som ble henrettet og kastet i massegraver. Spansk historie er viktig, særlig nå når ekstreme høyrepartier er i framvekst. Vi vil også møte en av grunnleggerne og presidenten i ARMH, Emilio Silva.

Spansk fagbevegelsen har lang erfaring med markedsliberalisme, utrygge arbeidsplasser og angrep på faglige rettigheter, og vi skal i løpet av reisa møte representanter fra både UGT og CCOO. Den politiske venstresiden i Spania har mange spennende politikere, vi vil også møte noen av disse.

 

NINA SKRANEFJELL 
Handel og Kontor, Internasjonalt utvalg og Kulturutvalget i LO i Oslo

Å bruke en uke av årets ferieuker på dette er ikke bare spennende, men også viktig.

601692_10151457730873250_1772765231_nBli med på en annerledes studietur til Spania i 2019. Lær om spansk politikk, kultur og det spanske folkets kamp mot fascismen. Spania er et yndet feriested for nordmenn, og dette med god grunn. Vakker natur, arkitektur og ett folk med mye sjarm gjør dette landet til et fint sted å feriere. Men landet har også en mørk nyere historie som de fortsatt sloss mot. Fascismens spor i Spania har lagt premissene for hvem som i dag er privilegerte, hvem som sitter med innflytelse og den styrende politikken. Å bruke en uke av årets ferieuker på å møte de som sloss for rettferdighet og mot den spanske fascismen er ikke bare en spennende ferie, men også viktig for at vi skal forstå hva fascisme egentlig handler om og hvordan den fungerer.

 

HENNING SOLHAUG
Spaniakjenner og guide på turen

Du får anledning til å treffe aktivister og fagforeningstillitsvalgte

henning

Spansk venstreside har siden Franco-regimet falt vært presset til å føre en kamp på to fronter; om egen plass i landets historie og om landets politiske kurs. Nå når fascister igjen marsjerer i gatene er det viktig at erfaringene med fascismen blir samfunnets felleseie, det er viktig å ta tilbake det historiske minnet. Ved å delta på studieturen får du anledning både til å treffe aktivister og fagforeningstillitsvalgte, og bidra til å styrke kampen for det historiske minnet, for å hedre de som falt i kampen mot fascismen og for å ta med tilbake litt av historien om fascismen i Europa.

 

JOHN THOMAS SUHR
Leder Handel og Kontor, avdeling Oslo – Akershus

Du har mulighet til å bistå spanjolene med avgjørende internasjonal oppmerksomhet

John_Thomas_SuhrDette er et veldig aktuelt og viktig prosjekt hvor du har mulighet til å bistå spanjolene med avgjørende internasjonal oppmerksomhet om fortielsen og manglende oppgjør etter behandlingen av opposisjon i Franco-tiden (40 års diktatur hvor ettervirkningene fortsatt gir konsekvenser i dag). Og spanjolene bistår oss med å dele deres erfaringer med virkningene av fascismen i praksis, som dessverre er høyaktuelt for arbeiderbevegelsen å være forberedt på i disse tider!

 

Les mer om påmelding og turopplegget her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s