STUDIETUR TIL SPANIA: ARVEN ETTER FRANCO

Vi ønsker tillitsvalgte og andre interesserte velkommen til å melde seg på studietur til Spania våren 2019. Bli kjent med dagens Spania, sporene etter fascismen og kampen om det historiske minnet i møter representanter for spansk fagbevegelse, politikere forskere og aktivister.

I 40 år var Spania styrt av general Franco. Fascistene fikk fortsette å styre landet lenge etter Hitler og Mussolini var overvunnet. Krigen og fascistenes seier fikk brutale konsekvenser for fagbevegelse, venstresida og andre som forsvarte republikken. Franco er ansvarlig for drap på hundretusener av sivile, fortsatt ligger mer enn 100 000 i umerkede massegraver.

Tema for studieturen er historia til spansk arbeiderbevegelse, borgerkrig og fascisme og overgangen til demokrati, med hovedvekten på dagens situasjon, 40 år etter at diktaturet ga fra seg makten. Det blir også anledning til å drøfte følgene av nyliberalisme og angrep på fagbevegelsen i kjølvannet av krise og EUs «austerity-politikk».

Det blir lagt opp til at deltakerne får anledning til å delta på utgravninger etter Franco-ofre i regi av ARMH. Vi vil besøke Franco monumentet i Valle de Caidos og andre historiske steder, og møte med lokalpolitikere fra PSOE og Unidos Podemos i Madrid.

spansk

Praktisk
Reisen blir lagt opp som felles reise tur/retur Gardermoen – Madrid i månedsskifte mai-juni 2019. Prisen som vil komme på omtrent 16 000 kr inkluderer reise til/fra Madrid, transport underveis, overnatting (5 netter) og i hvert fall to måltider per dag.

Mer informasjon vil komme i første uken i januar. Påmeldingsfristen vil komme i løpet av første våren 2019.

For mer informasjon eller spørsmål ta kontakt på faglig.studietur@gmail.com

Arrangører

Les mer om aktørene bak og arbeidet vi driver her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s