Påmelding og praktisk info om studietur

Vi ønsker tillitsvalgte og andre interesserte velkommen til å melde seg på studietur til Spania 30. mai til 6. juni 2019. Tema for studieturen er historia til spansk arbeiderbevegelse, borgerkrig og fascisme og overgangen til demokrati, med hovedvekten på dagens situasjon, 40 år etter at diktaturet ga fra seg makten. Det blir også anledning til å drøfte følgene av nyliberalisme og angrep på fagbevegelsen i kjølvannet av krise og EUs «austerity-politikk/krisepolitikk».

Det blir lagt opp til at deltakerne får anledning til å delta på utgravninger etter Franco-ofre i regi av Foreningen for gjenopprettelse av det historiske minnet, Para la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH). Vi vil besøke Franco monumentet i Valle de Caidos og andre historiske steder, og møte med lokalpolitikere fra Partido Socialista Obrero Español (PSOE), og Unidos Podemos i Madrid.

PRAKTISK
Reisen blir lagt opp som felles reise tur/retur Gardermoen – Madrid, med avreise 30. mai 2019. Prisen som vil komme på omtrent 16 000 kr inkluderer reise til/fra Madrid, transport underveis, overnatting (6 netter) og i hvert fall to måltider per dag.

Møtene vil bli gjennomført på engelsk og/eller med tolkning spansk – norsk.

PÅMELDING
Frist for påmelding 28. februar. Alle er velkommen til å melde seg på, om du gjør det på eget initiativ eller du reiser som representant for klubb eller fagforening.

Vi har plass til 20-25 deltakere, og de som melder seg på først er sikret plass. De som eventuelt ikke får plass, får beskjed om det umiddelbart. Påmeldingen er bindende og det vil være viktig å melde seg på tidlig.

Påmeldingsskjema finner du her

ARRANGØRER
Vi er en gruppe som arrangerte seminaret Spania etter Franco på Globaliseringskonferansen høsten 2018. Vi er har støttet ARMHs arbeid for å hjelpe familiene til de forsvunnede og for å ta tilbake det historiske minnet. Vi ønsker også å synliggjøre fascismens forbrytelser i Spania, for å utvikle forståelsen av hva fascisme er, og for å få i gang en debatt om hvordan den kan bekjempes.

Vi er faglige tillitsvalgte fra/som representerer Rogaland Elektromontørforening, EL & IT Forbundet, Handel og Kontor, avdeling Oslo – Akershus, LO i Oslo, kulturutvalget, i samarbeid med Henning Solhaug, som står for den praktiske gjennomføringen av turen.

KONTAKT

Les mer om oss på vår nettside https://arvenetterfranco.com/
For spørsmål ta kontakt på faglig.studietur@gmail.com

Kontaktperson: Henning Solhaug

Les mer om turen og programmet her

armhARMH17-9-1024x480

43878318_10155995117100748_935762529282424832_n

Foto: Johanna Engen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s