Eit hemmeleg liv

Siden store deler av Norge er nedstengt og henvist til hjemmekontor, med unntak av alle de som må dra på jobb for at samfunnet skal fungere, tenkte vi å anbefale dere en bok til jul, eller før jul. En bok som tar dere med tilbake til Spania og kampen mot fascismen.
Deltok på studietur 2019
Deltakerne på studieturen 2019 fikk møte journalisten og forfatteren Sigrun Slapgard, som deltok under første del av reisa til Madrid og Leon. Sigrun har skrevet flere bøker, blant annet boka Krigens Penn,om Lise Lindbæk, norsk journalist som skrev fra borgerkrigen i Spania (1936 –1939). Forfatteren holdt et glitrende godt kåseri for deltakerne om hovedpersonen i boka under besøket i Leon.
Nominert til Brageprisen 
Sigrun har omfattende kunnskaper om Spania og den spanske borgerkrigen, om de Internasjonale Brigadene som støttet den spanske regjeringen, og om nordmenn som deltok i brigadene. Nå har hun kommet ut på Samlaget med en ny bok; Eit Hemmeleg Liv, Spesialagent og Spaniafrivillig Wilhelm Holst. Boka har fått strålende kritikker, og er nominert til Brageprisen. Boka anbefales på det varmeste, og for å være på den trygge siden, vedlegger vi også en lenke til en av de mange gode anmeldelsene boka har fått i media, trykk her
Hilsen fra forfatteren til de reisende
Sigrun selv sender med hilsen og takk for reisefølget, turen betydde mye for boka. Hun sier:
«Det var veldig motiverande for meg å møte folk som deler engasjementet for at kampen mot fascismen er ei viktig – og stadig aktuell – sak. Boka mi handlar om ein nordmann som satsa alt i kampen mot fascisme og nazisme, i siste del av livet som hemmeleg SOE-agent for dei allierte under den andre verdskrigen i Frankrike. Ein gløymt del av krigshistoria. Takk for at de held fana oppe og slår eit slag for viktig historieskriving! Spania har framleis mye å grave fram, mye ufortalt. Eg skal for alltid hugse stunda ved ei grav i Leon – som også er skildra i boka.»
Boka Eit hemmeleg liv er herved anbefalt på det varmeste. Ha en hyggelig førjulstid med en god bok!
Forsiden på boka
untitled
Reklame

3 kommentarer om “Eit hemmeleg liv

  1. Jeg har lest denne boken og anbefaler den sterkt. En virkelig thriller fra perioden før og etter spanske borgerkrig. Forfatteren Sigrun Slapgard leter i hemmeligstemplede dokument og brevsamlinger, og gradvis trer historien frem – en oppskakende fortelling om hvorledes to brutale kriger endrer livet til spesialagent Wilhelm Holst og slo inn i hans familie.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s