Faglig studietur utsatt på grunn av COVID-19

Omfanget av spredningen av koronaviruset og de mange berørte av Covid-19 gjør det dessverre umulig å gjennomføre turen som planlagt. Som arrangører er vi opptatt av deltakernes sikkerhet, og slik situasjonen er akkurat nå, er det verken mulig eller forsvarlig å gjennomføre studieturen til Madrid på det planlagte tidspunktet.

IMG_4774-2

Vi utsetter studieturen til høsten, nærmere bestemt til uke 42, med avreise til Madrid helga 10/11 eller mandag 12, og opphold 6 netter.

Følger helsemyndighetens anbefalinger
Det er fortsatt en viss usikkerhet med hensyn til hvordan situasjonen vil være etter sommeren, men inntil videre velger vi altså å utsette reisen. Så langt vi ser nå, åpner myndighetene både her hjemme og i Spania gradvis samfunnet på nytt. Fram mot høsten antar vi at det aller meste vil være i gang igjen, kanskje med enkelte restriksjoner. Men vi vil selvsagt holde oss orientert og følge rådene til helsemyndighetene i begge land.

Samme faglig innhold
Vi har valgt utsettelse fordi vi ønsker at de som har meldt seg på studieturen skal få anledning til å gjennomføre reisa innafor de rammene vi hadde planlagt, møte med fagbevegelsen, akademikere og representanter for miljøene som er opptatt av det historiske minnet. Vi ønsker også at de skal få være til stede ved utgraving av ofre for fascistenes folkemord. Tidsrommet for når utgraving kan foregå er relativt snevert, april til juni eller september til midten av oktober.

Deltakelse på åpning av massegrav
ARMH, som vi har kontakt med og støtter økonomisk, har planlagt å starte åpning av en tredje massegrav i Guadalajara 1. oktober. Vår tilstedeværelse bidrar til økt oppmerksomhet for ofrene og deres historie for kampen for det historiske minnet og for fascismens forbrytelser i Spania. ARMH ønsker å legge opp utgravingen slik at vi kan være til stede. Også for ofrenes familier og aktivister som kjemper for det historiske minnet i Spania er våre besøk en oppmuntring og støtte, ettersom de blir forsøkt oversett og tiet i hjel.

Vi er også rimelig sikre på at det vil være interessant for deltakerne å få anledning til å være til stede ved en større utgraving. For de fleste av oss er det en unik opplevelse å få komme så tett på arbeidet med utgravningene, det gir innsikt i arbeidsmetoder for utgraving og identifisering av ofre, og vi får anledning til å treffe frivillige og representanter for ARMH og media. Vi får også anledning til å treffe pårørende og høre historien deres.

44032538_10155994869810748_2890591467850432512_n


Møte fagbevegelse og eksperter

Møter med fagbevegelsen og eksperter på spansk historie, arbeidsliv og politikk vil bli den andre delen av programmet under reisen, som opprinnelig planlagt. Og vi antar at Spania, etter at landet har fått en koalisjonsregjering bestående av sosialdemokratene (PSOE) og venstrepartiene, forent i Unidas Podemos, er interessant som studieobjekt for de som har meldt seg på turen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s