Internasjonalt forum

Første april i år var det 80 år siden general Franco seiret over den demokratisk valgte republikken i Spania og innførte et fascistisk diktatur som varte helt frem til hans død i 1975. Kulturutvalget og internasjonalt utvalg i LO i Oslo inviterer til møte internasjonalt forum.

Tid: Torsdag 2. mai 16.30
Sted: LO i Oslo, Møllergata 24, 0181 Oslo

Internasjonal innleder
Årets internasjonale taler på Youngstorget 1. mai, Cristina Faciaben Lacorte sekretær i CCOO, Comisiones Obreras, (arbeider-kommisjonene) vil snakke om fagbevegelsens utfordringer i dagens Spania. CCOO er Spanias største faglige landssammenslutning med rundt 1 mill medlemmer, og har gjennomført flere generalstreiker for trygge ansettelser og høyere lønn, og imot udemokratisk arbeidslivslovgivning og nyliberalistisk innstrammingspolitikk.

Vi får kanskje også en kommentar til resultatet av valget i Spania som holdes 28. april i år.

Spania-kjenner 
Spania-kjenner og tidligere forbundssekretær i EL og IT, Henning Solhaug, vil fortelle om den spanske borgerkrigen og hvordan fascismen fikk brutale konsekvenser for fagbevegelsen, venstresida og andre som stod opp imot Franco, og hvordan arven etter Franco fortsatt setter spor i dagens Spania.

Velkommen til interessante foredrag om situasjonen i Spania, langt utenfor turistløypa. Ta med deg fagforeningskamerater og møt opp.

Det serveres kaffe og te.

Arrangementet er gratis, sjekk ut arrangementet på facebook her.

internasjonalt forum .jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s