Studietur til Spania 2017

Representanter fra distrikt Hordaland Sogn og Fjordane og fagforeninger i EL & IT Forbundet foretok i slutten av mai 2017 en studietur til Spania. De besøkte mellom annet de som leter etter Spanias tapte hukommelse.

ARMH17-9-1024x480

Delegasjonen hadde møte med representanter fra ARMH (Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica) (Organisasjonen som arbeider med rekonstruksjon av historiske minner) og vi har besøkt en utgraving som de holder på med 6 mil nordvest for Madrid sentrum. Der fikk vi med egne øyne se både levninger i en massegrav og hull etter nakkeskudd i hodeskallene som var tatt opp. Vi fikk også se hullene i muren like ved gravene der henrettelser var foretatt. Dette var republikanere som var drept av Francoregimet i og etter den spanske borgerkrigen. Først i de senere årene har deres etterlatte forsøkt å finne ut av hva som skjedde med de. Tidligere var det ingen som turte å spørre, for det kunne få konsekvenser.

Les mer her link

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s