Virgilio Fernández, brigadist som kjempet for den spanske republikken, dør 100 år gammel

 

Fernández, brigadisten i den internasjonale brigaden under den spanske borgerkrigen, døde 100 år gammel i Mexico. Han kjempet mot fascismen og for den andre republikken i Spania. I 1936 var han medlem i kommunistenes ungdomsorganisasjon og vervet seg frivillig til å sloss i fronten mot Francos styrker.   

«Jeg var medlem i kommunistenes ungdomsgruppe siden jeg var 14 år. Når borgerkrigen brøt ut ba partiet oss om hjelp og jeg meldte meg uten å tenke over det. Jeg var nødt til å bistå med å vinne krigen, å forsvare landet mitt mot fascismen.» Fortalte Fernández til avisen Público under hans siste besøk i Spania i 2017. 

Virgilio Fernández deltok i de internasjonale brigadene under den spanske borgerkrigen. Foto Virgilios famile.

Les hele saken (på spansk) her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s