Studietur til Spania våren 2020

Er du tillitsvalgt eller medlem i fagbevegelsen, eller spesielt interessert i spansk politikk og arbeidsliv? Her kan du bli kjent med dagens Spania, sporene etter fascismen og kampen om det historiske minnet. Studieturen arrangeres fra og med 21. mai til og med 27. mai 2020

Høyreekstreme og fascistiske partier vokser i Europa, USA og Latin-Amerika. Mye minner om perioden mellom de to verdenskrigene i det forrige århundret, da fascistene tok makten i land etter land, ved kupp eller invasjon. Hva skjedde under fascismen?

Krigen mot fascismen
Borgerkrigen i Spania, eller krigen mot fascismen, varte i knappe 3 år og kostet mer enn en halv million mennesker livet, tvang en halv million i landflyktighet og hundretusener havnet i konsentrasjonsleirer. I 40 år var Spania en fascistisk stat, uten demokratiske rettigheter, en stat hvor voldelig undertrykking, drap og tortur var dagligdags. Lenge etter at Hitler og Mussolini var overvunnet, fortsatte Francos terrorregime. Hundretusener av sivile, forsvarere av demokratiet, fagforeningsaktivister, lærere og politikere på venstresida ble drept; torturert og henrettet, døde i konsentrasjonsleirer eller mistet livet under terrorbombingen av spanske byer. Mer enn 100 000 av ofrene ligger fortsatt i umerkede massegraver, 40 år etter La Transicion, overgangen til demokratiet

Reisen
Studieturen arrangeres fra og med 21. mai til og med 27. mai 2020, med utreise fra Oslo eller direkte fra andre flyplasser i Norge hvis det passer bedre. Hvis utreise og retur skal være fra/til en annen flyplass enn Oslo kan det bli ett pristillegg. Turen går til Madrid, hvor storparten av aktivitetene er lagt. Dere får delta på møter med spansk fagbevegelse, politikere, forskere og aktivister, og dere får også innblikk i arbeidet med å lokalisere åpne og identifisere ofrene som fortsatt ligger i umerkede massegraver.

 

Frist for påmelding er 25. januar 2020. Påmeldingen er bindende, og prisen er 17 000 kroner. Det vil bli utsendt en delfaktura på kr. 5000,- kort tid etter påmeldingsfristen er utløpt. Prisen dekker reise fra Gardermoen tur retur Madrid, møter, tolking og transport lokalt, hotell, frokost og 5 ganger lunsj og middag.

Påmelding gjøres her
Send en e-post til faglig.studitur@gmail.com

armhARMH17-9-1024x480

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s